maandag 28 september 2015

Peter Sagan


Hoohuuum hoohuuummm hooo hooum hooo hoouuummm


Zondagavond, Rond 21u europese tijd, dachten waarschijnlijk meer mensen aan Matthew McConaughey dan tijdens de wereldpremière van één van zijn films. Of zelfs tijdens de finale van de Davis Cup met Ruben Bemelmans, maar dat is een ander verhaal.

De verantwoordelijke daarvoor een Slovaak die op het podium van Richmond het "humming chest beatting"-gebaar uit de film Wolf of Wall Street imiteerde. Even voordien was hij in zijn eentje over de finish gereden in Richmond en had zich daarmee tot wereldkampioen 2016 gekroond.
Zijn naam Peter Sagan.

Het vingertje waarmee Tom Boonen die, waarschijnlijk enigszins ontgoocheld, als 35ste over de meet bolde, naar Sagan wees, zei ongeveer alles :  "Jij! Jij bent de, verdiende, wereldkampioen !" Het zegt ook veel over hoe het peloton naar de nieuwe wereldkampioen kijkt. Een van de meest talentvolle renners van deze generatie. Weinigen die het hem gisteren misgunden.
Terwijl zijn collega's aankwamen, was Peter ondertussen al aan zijn uitloopronde begonnen, alsof hij Usain Bolt was en er net de 100 meter had opzitten. Hij gaf zijn ijzeren ros de vrijheid, gooide zijn helm, bril en handschoenen in het publiek dit terwijl hij kwistig High Fives uitdeelde aan de binnenlopende renners. Zo mooi en eerlijk was de vreugde in Richmond. Alleen de horlepiep ontbrak.

Door velen werd en wordt hij aanzien als een speelvogel. Maar dat komt vooral omdat hij zich niet altijd even conventioneel gedraagt en wel eens apart durft zijn. En door zijn strapatsen op het podium, maar dan vergeet men gemakshalve dat je enkel op dat podium belandt door prestaties.
De afgelopen tour haalde hij een recordaantal tweede plaatsen waar zelfs Poulidor jaloers op was. Het doel, het puntenklassement voor het vierde jaar op rij, werd met verve bereikt. Maar die beoogde zege ontbrak. En al hield hij er die groene trui aan over, uiteindelijk draag je die hoogstens drie weken en een aantal criteriums.



In Richmond daarentegen ontving ie een trui die hij een jaar lang mag dragen. En ik heb er vertrouwen in dat die regenboog het komende wielerseizoen niet kleurloos door het peloton zal fietsen, zoals in het verleden met allerlei Rui Costa's gebeurde. Want kleurloos is één van de weinige adjectieven die door zowel voor- als tegenstanders niet wordt toegeschreven aan de nieuwe wereldkampioen.

Maar zoals ik al zei, soms heeft hij de perceptie van het grote publiek ook tegen en vergeet men dat hij naast zijn talent ook hard werkt om met dat talent resultaten te boeken. Zelfs Oleg Tinkov zijn gote baas bij Saxo-Tinkov stelde zijn arbeidsethos in vraag. Maar die kriteik valt te pareren met twee woorden : OLEG TINKOV !
De zo zelfzeker ogende PeterSagan sloeg er echter in het voorjaar zelfs wat pips van uit en een vroegtijdige scheiding hing in de lucht.
Maar gelukkig kon hij ook op die momenten steun vinden bij zijn bloedmooie vriendin Katarina.
Maar als jij goed opgelet heeft in de cinema ook bij de film "The Wolf of Wall Street":

'The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it." - Jordan Belfort



Geen opmerkingen:

Een reactie posten